IFMA’s ‘Experts’ Assessment, Vol. 2’IFMA ondervroeg 222 ‘Global Subject Matter Experts’ (bedrijfsleiders, industriëlen…) die hun organisaties voorbereiden op nieuwe manieren van werken naar 2030 toe en bundelde haar bevindingen in de publicatie ‘The Experts' Assessment, Volume 2’. Het document wijst op significante verschuivingen in de manier waarop organisaties in de toekomst zullen werken en de implicaties daarvan op Facility Management. Het eerste IFMA 'Experts' Assessment’ verscheen in 2020 en richtte zich vooral op de ‘werkplek na de Covic-19 pandemie’. De 248 deelnemende ‘Global Subject Matter Experts’ (bedrijfsleiders, industriëlen…) deelden hun visie over de langetermijneffecten van de pandemie op de werkplek en hoe Facility Managers zich zouden aanpassen aan de nieuwe wereld van het werken.

Het nu gepubliceerde deel 2 identificeert de meest cruciale aandachtspunten voor de onontbeerlijke veerkracht, zowel voor FM-professionals als hun organisaties. Het maakt duidelijk dat Facility Managers geconfronteerd worden met een realiteit die op vele vlakken verschilt. Dat vereist een nieuwe mentaliteit, bedrijfsmodellen en technologieën. Nu werken op afstand en hybride werken als norm worden verankerd en organisaties nog steeds moeite hebben om werknemers te laten terugkeren naar kantoor, wordt het voor Facility Managers nog belangrijker om meer ervaring- en belevingsruimtes te creëren.

Informatie en inzichten
Het document bevat vijf thematische secties met de synthese en de perspectieven van de experts op:

  • De vraag naar facilitaire ondersteuning naar 2030 toe
  • Technologie, werk en personeelsontwikkeling
  • Werkplekbeheer en strategie
  • Milieu, sociale en corporate governance (ESG)
  • Facility management anno 2030

“Facility Managers zijn vertrouwd met veranderingen en zijn daar niet bang voor” stelt Laurie A. Gilmer, vicepresident ​en COO bij de Facility Engineering Associates (FEA), voorzitter IFMA Global Board of Directors. “Facility Managers zijn alert voor wisselende omstandigheden in hun werkomgeving en binnen de zakenwereld. Ze plannen mogelijke scenario’s om klaar te zijn om de veiligheid en productiviteit van medewerkers te verzekeren. Om volledig voorbereid te zijn, moeten we volledig geïnformeerd zijn. De Experts' Assessment is een perfect voorbeeld van hoe onze industrie gewapend en flexibel is gebleven, ondersteund door IFMA’s initiatieven tot het identificeren van opkomende trends, het voorbereiden van Facility Managers op de gevolgen en het begeleiden van uitdagingen met kritische informatie en inzichten”.
Het IFMA’s ‘Experts’ Assessment, Vol. 2’ is te lezen via deze link: https://ifma.foleon.com/experts-assessment/vol-2/

Eduard Codde
26-01-2023Copyright © 2024 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions