Poly voorspelt vier belangrijke werkplektrends voor 2023Onze werkplek en onze manier van werken in het algemeen, zijn de afgelopen jaren snel. Er is bijvoorbeeld meer ruimte voor flexibiliteit. Werkgevers en werknemers hebben daarnaast tal van nieuwe manieren gevonden om hun productiviteit en creativiteit een boost te geven, en digitale tools zorgen voor heel wat meer efficiëntie. Poly zet vier belangrijke voorspellingen voor 2023 op een rijtje.

 1. Voorspelling 1 - Quiet quitting, maar meer werktevredenheid

  Hoewel het fenomeen van quiet quitting nog steeds aan populariteit wint, wordt verwacht dat deze trend in 2023 meer en meer een positieve twist zal krijgen. Om een blijvende positieve impact te hebben op aspecten als groei en retentie, moet je er als werkgever dus voor zorgen dat bepaalde verwachtingen op elkaar zijn afgestemd, en dat dit vertrouwen er langs beide kanten is.

 2. Voorspelling 2 - Hybride werken als arbeidsvoorwaarde

  Met de huidige race for talent zal je flexibiliteit als werkgever des te sneller op de proef worden gesteld - dit al tijdens je zoektocht naar nieuwe werkkrachten. Mentaal welzijn staat meer dan ooit op onze agenda, en daarbij is die werk-privé balans key.

 3. Voorspelling 3 - 'Communicatiegelijkheid'

  De belangrijkste uitdaging wordt het creëren van constante gelijkheid wat betreft de communicatie tussen collega’s. In 2023 mag het feit dat mensen vanuit verschillende werkplekken participeren, er niet langer de oorzaak van zijn dat iemand iets moet missen of buiten de boot valt.

 4. Voorspelling 4 - Nieuwe invulling van de werkweek

  Ook de werkweek van 4 dagen in plaats van 5, met behoud van hetzelfde loon, ligt meer dan ooit op tafel. Nu dit een officieel initiatief is geworden dankzij de arbeidsdeal, wordt verwacht dat een groeiend aantal werknemers hier gebruik van zal maken.

Guy Leysen
22-11-2022


 Vers le site >>


Copyright © 2024 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions