Orgatec 2022

Nadat twee jaar lang het licht uitbleef als gevolg van het Corona-virus, staat Orgatec er nu opnieuw en verleidt met liefst 120.000m² standoppervlakte vol innovatie en inspiratie. Niet minder dan 600 bedrijven actief in het domein van kantoorinrichting geven present. De deuren van de Köln Messe, gelegen in Keulen-Deutz, zwaaien open op dinsdag 25 oktober eerstkomend en sluiten opnieuw op zaterdag 29 oktober. Meer dan ooit wil Orgatec 2022 ‘de volledige wereld van het werken’ belichten in de meest omvattende betekenis. Dat betekent dat naast het traditioneel zeer brede aanbod aan kantoormeubelen er o.a. ook ruimer aandacht zal zijn voor akoestiek, vloeren, presentatietechnieken en verlichting.

Biodynamische verlichting
Daglicht is dynamisch en verandert voortdurend inzake kleurtemperatuur en intensiteit. Met kunstlicht is dat niet het geval, tenzij gekozen wordt voor biodynamische verlichting. Mensen hebben nood aan de dynamiek van daglicht, omdat de reacties van de lichaamscellen op het daglichtspectrum zijn afgestemd. Dat geldt zeker op het werk, waar licht en verlichting een belangrijke invloed hebben op concentratie, productiviteit en vermoeidheid. De algemeen voorgeschreven 500 Lux lichtintensiteit op de werkplek staat in schril contrast met de 12.000 Lux die zelfs op een regenachtige dag nog meetbaar zijn.
Biodynamische verlichting is het best mogelijke alternatief voor daglicht en een belangrijk onderdeel van de ‘well-being’ beleving op de werkplek. Idealiter is het licht ’s morgens ‘koud’ als stimulans voor het lichaam. ’s Middags is 5000 à 6000 Kelvin optimaal, om in de namiddag te wijzigen naar 4000 Kelvin en 3500 Kelvin in de late namiddag.
Niet alleen de lichtkleur moet variëren, ook de lichtintensiteit mag niet constant zijn. Hier geldt een grote individuele gevoeligheid en bijgevolg is het wenselijk dat een persoonlijke instelling mogelijk is. Naast kleurtemperatuur en lichtintensiteit zijn het vermijden van verblinding en hinderlijke reflecties belangrijke aandachtspunten. 

Praktisch
Plaats: Köln Messe
Hallen 6, 7, 8, 9, 10
Openingsuren:

  • dinsdag 25 oktober – vrijdag 28 oktober 09:00 tot 18:00u
  • zaterdag 29 oktober van 09:00 tot 16:00u

Dagticket à 55,00 euro
Permanente toegang à 85,00 euro
Treinstation Köln Messe/Deutz of Köln Hauptbahnhof + S-Bahn lijnen S 6, S 11, S 12 en  S 19
Thematische begeleide rondgang met gespecialiseerde gidsen voor hybride werken, ‘Green Office’, ‘duurzame materialen en producten’ en ‘Design’.
Kongres ‘New Work – New Mindset’ op 25 oktober
‘Workplace Kongress’ op initiatief van onze collega-uitgever Der Facility Manager - 25 oktober van 9.30 – 15.10u – Offenbachzaal
Website: www.orgatec.com/ 

Eduard Codde
17-10-2022Copyright © 2024 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions