8e BWA-congres

De ‘Belgian Workspace Association’ (BWA) werd opgericht in 1989 en vertegenwoordigt als beroepsvereniging de behoeften van uitbaters, leveranciers en klanten van bedrijvencentra en flexibele kantoorruimte (co-working locaties). De organisatie promoot de sector bij de overheid, lokale overheden en het bedrijfsleven in de brede zin van het woord. Op 20 oktober organiseert de BWA haar 8e jaarlijks congres in Namen.

De Belgian Workspace Association (BWA) spitst zich toe op de ondersteuning en begeleiding van aanbieders van flexibele kantoorruimte. De organisatie positioneert zich als koploper bij de bepaling van normen voor de sector en promoten van uitmuntendheid doorheen het hele netwerk. Alle leden hebben de gedragscode van de BWA ondertekend en houden zich aan het ‘Klantenhandvest’, een gemeenschappelijk engagement m.b.t. professionele en ethische normen, dienstverlening en gedrag.
Als beroepsvereniging met meer dan 225 geregistreerde locaties, adviseert ze ondernemingen die op zoek zijn naar flexibele kantoorruimte op korte, middellange of lange termijn; werkruimte of brievenbusdiensten.
De BWA stelt vast dat de zogeheten ‘derde plaatsen’, coworking spaces en zakencentra sterker staan in de markt na het verplichte thuiswerken als gevolg van de Covid-19 pandemie. Daarrond is het programma voor het jaarlijks congres opgebouwd, dat op 20 oktober plaatsvindt in Namen.

Groei voor ‘derde plaatsen’
‘Derde plaatsen’, coworking spaces en bedrijvencentra, samengevat als alternatieve werkplekken, waarvan de Belgian Workspace Association de vertegenwoordiger is, bieden niet alleen alle functies die werknemers van een kantooromgeving mogen verwachten, maar bovendien een grote geografische flexibiliteit – een bijzonder gewaardeerde troef.
Na moeilijke tijden gedurende de gezondheidscrisis, groeit de sector in 2022 opnieuw met 10% (voornamelijk dankzij business centers, hoewel het onderscheid met coworking spaces soms vaag overkomt). Anders dan voor conventionele kantoorruimte, waar de vraag stagneerde of terugliep.
‘Derde plaatsen’ vertegenwoordigen momenteel 3,2% van de totale kantoorruimte in België, maar in steden als Turnhout, Nijvel of Geel bereikt of overschrijdt dit percentage zelfs 10%.

Praktisch:
Datum: 20 oktober
Locatie: Burogest Office Park S.A., Av. des Dessus-de-Lives, 2 - 5101 Loyers (Namen)
Gratis parking
Onthaal: 12.30u
Opening: 13.00u - Strategische visie door Mathieu Michel, Staatssecretaris voor Digitalisering
Conclusie: 17.00u - Edouard Cambier, voorzitter BWA
Afsluitende receptie
Deelname: gratis voor BWA-leden; 250 euro voor niet leden
Inschrijven via de website: www.belgianworkspaceassociation.be

Eduard Codde
11-10-2022Copyright © 2023 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions