De spoorwegen op promotietourTijdens de week van de mobiliteit mogen de spoorwegen vanzelfsprekend geen kans laten liggen om de aandacht te trekken. De NMBS verrast met een promotie die de prijs van een woon-werkabonnement van één maand halveert. Het voordeel is wel verbonden met een aantal voorwaarden.

De 50% korting op de prijs van een woon-werkabonnement met één maand geldigheidsduur slaat op een Standard of Unlimited Abonnement. Het gaat om een ‘testabonnement’ en richt zich bijgevolg op nieuwe abonnees, maar wil ook treinreizigers terugwinnen. Wie zijn abonnement het voorbije half jaar of langer niet meer vernieuwde, kan ook aanspraak maken op de 50% korting.
Tevens is er de mogelijkheid om het ‘testabonnement te combineren met een uitbreiding bij collega vervoersmaatschappijen MIVB/TEC/De Lijn of de stationsparkings. De korting slaat echter enkel op het treingedeelte.
Voor dagelijkse pendelaars met de trein heeft de NMBS ook een presentje klaar: zijn krijgen een heen- en terug ticket (Gift Ticket) dat geldig is in gans België. Het Gift Ticket staat op naam van de abonnee, maar kan ook door anderen gebruikt worden.
De codes om het ‘testabonnement’ aan -50% of het gratis ‘Gift Ticket’ te bestellen kunnen tot en met 31 oktober 2022 aangevraagd worden via de NMBS-website en moeten ten laatste op 30 november 2022 geactiveerd worden.

Spaanse werknemers nemen gratis de trein
Als onderdeel van de steunmaatregelen om de inflatie te bestrijden en de koopkracht van de Spaanse burgers te ondersteunen, kan een maandabonnement voor gratis reizen op regionale en voorstadstreinen worden aangevraagd. De Spanjaarden reageerden massaal en ruim een miljoen mensen tekenden al in op de gratis railpass.
Tijdens de zomermaanden was in Duitsland een treinabonnement à 9 euro voor een maand beschikbaar, wat resulteerde in een verkoop van 52 miljoen stuks. Liefst 10 miljoen mensen met een abonnement bij de Duitse spoorwegen (DB - Deutsche Bahn) gingen ook in op dit uitzonderlijk aanbod.
Alle info: www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/promotion/test-season-ticket

Eduard Codde
21-09-2022Copyright © 2024 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions