MIPIM 2022: technologieën en innovaties voor de vastgoedwereld

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_raffinboy'>raffinboy</a> -123RF)
(foto: raffinboy -123RF)

De 31e editie van MPIPM, wereldwijd het grootste evenement voor de vastgoedsector, ontving tussen 15 en 18 maart de meest innovatieve proptech ondernemingen om er hun nieuwste technologieën en innovaties voor te stellen, die de vastgoedsector duurzamer en veerkrachtiger moeten maken. ‘PropTech’ is de samentrekking van Property en Technology en is naam voor de startups die met behulp van technologie de manier waarop we vastgoedactiva kopen, huren, verkopen, ontwerpen, bouwen en beheren omgooien en verbeteren.

Als erkenning voor hun toenemend belang voor de vastgoedsector kregen proptech en innovatie een centrale plaats toegewezen binnen MIPIM 2022. Als enig wereldwijd platform gericht op technologie en innovatie voor vastgoed, was Propel by MIPIM aanwezig in Cannes via ‘Propel Station’. ‘Propel Station’ was een exposantenzone en vierdaags congres- en evenementenprogramma met meer dan 300 aanwezige hoofdrolspelers gericht op de vooruitgang van de sector door het inzetten van de meest innovatieve technologie en economische modellen.

Om proptech en innovatie met al zijn actoren een centrale plek te blijven geven bij MIPIM, werden n er tal van samenwerkingsverbanden aangegaan met grote verenigingen in de sector zoals: French Proptech, UKPA, Proptech Denmark, Holland Contech en Proptech Lab. Onder de belangrijkste aanwezige exposanten in het domein van proptech en innovatie vielen op: Industriële spelers: Sageglass by Saint-Gobain, Schneider Electric, Schindler, BMI Group, Arcelor Stelligence. Ondernemingen met mature technologieën: Yardi, Altus Analytics, Planradar, Matterport, BuildingMinds, PriceHubble. Startups: Smino, Thing-it, Aedifion, Ziggu, Cosuno, Happywait, BGrid, CASAFARI.

Een recordjaar
Aaron Block, medeoprichter en managing partner van MetaProp, verklaarde: “Het is ongelofelijk de voortdurende convergentie tussen traditioneel vastgoed en proptech te zien. De gezondheidscrisis heeft deze technologieën versneld ingang doen vinden bij een groot aantal avantgardistische leiders in de vastgoedsector die ze nu als centrale competentie erkennen”.

2021 staat ingeschreven als een recordjaar voor de proptech sector met een wereldwijde investering van 29 miljard euro! De digitalisering in de vastgoedsector kwam in een stroomversnelling door de Covid-19 pandemie. De leiders erkende de noodzaak om hun bedrijfsmodellen aan te passen en innovatieve technologische oplossingen te omarmen om te overleven en opnieuw te groeien in het post-Covid tijdperk. Deze snelle aanpassing krijgt nu een vervolg met nieuwe trends en concepten als Metaverse in volle opkomst (het gehele netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren), wat heel wat boeiende kansen insluit voor de sector.
Eduard Codde
24-03-2022Copyright © 2022 Business Interactive Media
Contact us :

Designed by ICI Solutions