SPACEWELL (former MCS Solutions) NV/SA

Sneeuwbeslaan 20, bus 3
BE-2610 Wilrijk
TEL +32 3 829 04 95
info@spacewell.com
www.spacewell.com
Profacility Guide


PROFIEL VAN HET BEDRIJFInleiding


 

Technologie- en dienstverleningsbedrijf Spacewell (voorheen MCS Solutions, Axxerion & Plandatis) maakt onderdeel uit van de Nemetschek Group, een beursgenoteerde strategische holdingonderneming waarvan de operationele dochterondernemingen wereldwijd meer dan 2.500 medewerkers tewerkstellen. De software van de groep maakt levenscyclusbeheer van gebouwen mogelijk door de integratie van de ontwerp-, constructie- en beheerprocessen van een gebouw. De Nemetschek Group bevordert de digitalisering van de gebouwindustrie om een naadloze informatie- en feedbackstroom tijdens alle projectfasen te realiseren: van het ontwerp tot de constructie, het onderhoud en het beheer. 

WERELDWIJDE UITBREIDING

Spacewell heeft de afgelopen jaren dankzij zowel innovatie als wereldwijde uitbreiding een versnelde groei gerealiseerd. Nadat het bedrijf zijn oplossingen in augustus 2018 aan het bredere publiek van de Nemetschek Group heeft aangebracht, heeft Spacewell zijn Saas-expertise door de overname van de in Nederland gevestigde multi-tenant provider Axxerion verder uitgebouwd. De workflowgebaseerde software van Axxerion biedt een lichtere functionaliteit en een eenvoudige configuratie, waardoor de software snel kan worden geactiveerd. .Axxerion zelf nam in 2018 Plandatis over, leverancier van O-Prognose, software voor meerjarenonderhoudsplanning en conditiemetingen. Door de krachten te bundelen kunnen we een nog completere oplossing voor facility management, vastgoedbeheer, FMIS en smart buildings aanbieden.

 
Producten


Spacewell heeft in het snelgroeiende gebouwbeheersegment, ook wel de gebruiksfase van gebouwen, dat tot 80% van de totale levenscycluskosten vertegenwoordigt, een sterke en globale positie opgebouwd. Door te investeren in gebouwbeheersoftware kunnen eigenaars van gebouwen aanzienlijk kosten besparen, de exploitatie en het onderhoud vereenvoudigen, de performantie van het gebouw vergroten, beter beantwoorden aan de behoeften van gebruikers en differentiëren in het aanbod binnen de competitieve vastgoedmarkt. Bij Spacewell streven we naar een slimmer gebouwbeheer en een betere gebruikerservaring door de integratie van FMIS en het Internet of Things. Ons smartbuildingplatform COBUNDU™ is erkend als de eerste en volledige sleutel-op-de-deursoftwareoplossing voor het implementeren van smartbuildingoplossingen en kan met de meest populaire sensortechnologieën integreren. Door gebruik te maken van realtime-IoT-sensorgegevens kunnen facility managers comfort en ruimte monitoren en verbeteren, gebruikers van gebouwen in real time assisteren en effectievere diensten afgestemd op activiteiten verlenen. 

GEBOUWEN LATEN WERKEN VOOR HUN GEBRUIKERS

Sinds de oprichting in 1989 hanteert Spacewell een mensgerichte benadering op het gebied van gebouwenprestaties. Het bedrijf vernieuwde door CAD-plannen in intelligente databaseobjecten om te zetten en zag snel in dat het essentieel was om tekeningen uit handen van CAD-experten te nemen en een brede groep van niet-specialisten de kans te geven om deze tekeningen voor diverse doeleinden te gebruiken om de productiviteit binnen vastgoed te verhogen.

 

Onze oplossingen, expertise en globale aanwezigheid zijn sindsdien drastisch gegroeid, maar ons hoofddoel is meer dan ooit gebouwen harder te laten werken voor hun gebruikers door gebouwdata te verzamelen en te verwerken. We helpen onze klanten om hun facilitaire dienstverlening te optimaliseren en tastbare resultaten te verwezenlijken. En we helpen hen om flexibele, toekomstgerichte werkplekken te creëren waarin diverse activiteiten en werkvormen optimaal ondersteund worden.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat technologie echte uitdagingen moet aanpakken en scenario’s moet verwezenlijken met snelle ROI. Daarom berusten onze oplossingen op uitgebreide know-how van interne FM-specialisten die met softwaredevelopers en datawetenschappers samenwerken. Onze oplossingen zijn door ons gebouwd en op natuurlijke wijze geïntegreerd met elkaar over de verschillende domeinen heen. Ze zijn ook gebouwd op de nieuwste IoT- en mobiele technoIogieën om gebouwen slimmer te maken voor hun gebruikers.
STRUCTUUR


Management

Eric Van Bael
Eric Van Bael
CEO
Koen Matthijs
Koen Matthijs
Division Leader / CTO
Steven Lambert
Steven Lambert
Chief Strategy Officer

Sneeuwbeslaan 20 b 3
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Zweden
USA
India

Werknemers


Aantal personen : 300
Jaar van oprichting : 1989


CONTACT


Sven Toelen
VP Marketing
TEL 038290495
sven.Toelen@spacewell.com


SaaS-oplossingen van Spacewell geaccrediteerd door WiredScore
Spacewell heeft een accreditatie verkregen voor haar oplossingssuite via WiredScore, een wereldwijde leider op het gebied van de beoordeling en certificering van slimme gebouwtechnologieën. Het Accredited Solutions-programma werd in 2021 gelanceerd met als doel de certificering van slimme, geconnecteerde gebouwen die voldoen aan de nieuwste industrienormen en een meerwaarde bieden voor gebouweigenaars en -beheerders wereldwijd. De softwaresuite van ...
25/10/2023 - ICT en Telecom
Spacewell publiceert whitepaper rond energietransitie in commercieel vastgoed
Vastgoedtechnologiebedrijf Spacewell is een toonaangevende speler als het gaat om de digitalisering van hoe gebouwen worden beheerd en benut. Onlangs heeft het bedrijf samen met Dexma Energy Intelligence een whitepaper uitgebracht over de uitdagingen die gepaard gaan met de energietransitie in commercieel vastgoed. De whitepaper belicht welke rol de gebouwde omgeving speelt in de energietransitie tegen de achtergrond ...
23/11/2022 - Energie en Milieu
Meer nieuws over SPACEWELL (former MCS Solutions)
SPACEWELL (former MCS Solutions) nam deel aan de volgende interieurs